Απλοποιούνται οι συναλλαγές των ανέργων και των εργοδοτών με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 07-10-2015

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

1. Δημιουργούνται στους επόμενους έξι μήνες 104.000 θέσεις εργασίας και επιπλέον 150.000 από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου.

2. Διορθώνουμε τις πολιτικές απασχόλησης που χαρακτηρίζονταν από αναποτελεσματικότητα και κατασπατάληση πόρων, ενώ η υλοποίησή τους ήταν διαποτισμένη από κρατικοδίαιτες πελατειακές εξυπηρετήσεις που παρείχαν τα κόμματα του παλαιοκομματισμού προς τις επιχειρήσεις και τους ανέργους.

3. Τα νέα προγράμματα απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις στην παροχή εγγυημένης απασχόλησης, με την προϋπόθεση όμως ότι ένα ποσοστό των ανέργων θα συνεχίζει να εργάζεται και μετά τη λήξη του προγράμματος. Παρέχουν στοχευμένη κατάρτιση και συμβουλευτική στον άνεργο ή το νέο επιχειρηματία, όση χρειάζεται και όταν χρειάζεται. Οδηγούν σε πιστοποίηση γνώσεων και εφοδιάζουν τον άνεργο με τα απαραίτητα προσόντα ώστε να μπορεί να ενταχθεί στην αγορά εργασίας και όχι να επιστρέφει στην ανεργία. Επίσης, για πρώτη φορά σχεδιάζονται ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Οι παρεμβάσεις θα στηρίζονται, αφενός στους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας που έχουν τοπικά μεγαλύτερη βαρύτητα και δυναμική, αφετέρου στο διαθέσιμο παραγωγικό δυναμικό κάθε περιοχής.

4. Σχεδιάζουμε ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων επιστημόνων, που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, με σκοπό να κρατήσουμε την αφρόκρεμα του εργατικού δυναμικού στη χώρα.

5. Ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας, η οποία αποτελεί έναν από τους πυλώνες του νέου παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου, όπως ανέφερε συνοπτικά στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρωθυπουργός κατά τις προγραμματικές δηλώσεις. Η κοινωνική οικονομία συνιστά και ένα άλλο είδος επιχειρηματικής κουλτούρας το οποίο βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της συλλογικής κοινωνικής ευθύνης και της καινοτομίας. Η ανάπτυξη συνεταιριστικών εγχειρημάτων, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας αντιμετωπίζοντας δυνητικά την αύξηση της ανεργίας.

6. Απλοποιούνται οι συναλλαγές των ανέργων και των εργοδοτών με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Ενισχύονται τα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση, με εργασιακούς συμβούλους, οι οποίοι θα παρέχουν, άμεσα εξατομικευμένη υποστήριξη στους ανέργους. Αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού και εκσυγχρονίζεται το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, ώστε να σταματήσει η καθυστέρηση στην επεξεργασία των αιτήσεων και στην ανάρτηση των ονομάτων του δικαιούχων των προγραμμάτων.

www.taxheaven.gr 2015-10-08 09:43:50

Τελευταία Νέα

Επιστρεπτέα προκαταβολή - Παρατείνεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού έως και την 31η.8.2022 για όσους η βεβαίωση ολοκληρώνεται μετά την 25η.7.2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10563 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                       e-mail: press@minfin.gr

Τετάρτη,...συνέχεια...

www.taxheaven.gr
2022-07-27 21:26:46

ΑΑΔΕ: Δήλωση απόδοσης τέλους ανακύκλωσης

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αναφέρεται ότι τέθηκε σε λειτουργία η δήλωση τέλους ανακύκλωσης.

Από...συνέχεια...

www.e-forologia.gr
2022-07-13 19:59:46

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 11-15 Ιουλίου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Περί...συνέχεια...

www.taxheaven.gr
2022-07-11 18:36:31vatsi.gr